Ruïnes van andere oude culturen hebben dezelfde kenmerken!

De Verdwijning van oude culturen als Atlantis en het mysterie van de grote overeenkomsten tussen de Inca bouwwerken van Cusco met andere plaatsen over de hele wereld zoaals Egypte, Stonehenge, Japan (Yonaguni), de Paaseilanden en vele andere Megalithische en Monolithische plaatsen, zullen we hier uitleggen. De overeenkomsten leiden tot de conclusie dat Atlantis en andere verdwenen culturen ooit echt bestaan hebben. Veel oude bouwwerken zijn de overblijfselen van deze culturen. We kunnen namelijk precies dezelfde patronen tegenkomen kwa bouwstijl en andere kenmerken dan bij de Inca bouwwerken van Cusco en omgeving, zoals wordt uitgelegd in het hoofdstuk De Inca Bouwwerken:

-De rol van de eerste bouwstijl, deze wordt als heilig wordt beschouwd door de latere 2 stijlen
-De aanwezigheid van ''verglazing''
-De aanwezigheid van stenen die ''vervormd'' lijken te zijn, alsof de steen ooit zacht was
-De aanwezigheid van perfect passende stenen, typisch voor de 2e stijl

Voorbeelden:

1. Griekenland, Athene.

acropolis01Het is verbazingwekkend hoe allerlei bouwwerken over de hele wereld deze kenmerken hebben als we ze vanuit deze optiek analyseren. We komen nog steeds nieuwe voorbeelden tegen. Onlangs kwam een vriend die onze DVD'De Kosmogonie van de 3 werelden" had gezien, en daarna in Griekenland de Acropolis met daarop de Parthenon tempel bezocht, er achter dat er overeenkomsten zijn. Dankzij de kennis opgedaan met de DVD en zijn getrainde ''kunstenaarsogen'' (hij is beeldhouwer/ schilder), viel het hem op dat het Parthenon gebouwd is over een  basis van 'Hanan Pacha', de eerste periode die als heilig wordt beschouwd, zoals omschreven door Alfredo Gamarra.


acropolis02
Het bovenste gedeelte van de Acropolis, details in de rots zoals te zien in Cusco


acropolis03
Meer details in de rots waarop het Parthenon is gebouwd

Foto's van Gert Jan Everlo, beeldhouwer/ schilder, zie zijn website: www.gertjanevelo.nl

2. Egypte.

Een andere schitterende plaats om vergelijkingen mee te trekken is Egypte. Op onze DVD 'De Kosmogonie van de 3 Werelden´ laten we beelden zien waarop we zowel in Egypte als in Cusco dezelfde kenmerken kunnen zien. Een specialist op het gebied van cultuur en geschiedenis van Egypte en de Pyramiden, is een francaise genaamd Gigal. Ik kan haar website Gigal research van harte aanbevelen. Ook wil ik bij deze haar nieuwe organisatie welkom heten: Giza for Humanity, een organisatie die onderzoekers met verschillende achtergronden wil verenigen om oude mysteries op te helderen. We ontmoetten elkaar in Amsterdam tijdens het Frontier Symposium en wisselden interessante ideeën uit, vooral over de overeenkomsten tussen Egypte en Peru. Zij had dit ook al opgemerkt bij het zien van de DVD. Later ontmoetten we elkaar weer op de Giza for Humanity conferentie op 28 maart 2009 in Parijs, waarvoor zij mij had uitgenodigd.

Gigal research

We hebben hier dus aanwijzingen over overeenkomsten tussen Griekenland, Peru en Egypte. Op onze DVD laten we meer plaatsen zien met dezelfde kenmerken zoals: Malta, Stonehenge, Yonaguni, Turkey, Felsberg in Duiitsland en de Tempelberg in Jeruzalem. We bewijzen dus in 'De Kosmologie van de 3 Werelden´ dat er vergelijkbare bouwstijlen voorkwamen in verschillende landen over de hele wereld.

3. Bolivië, Tiahuanaco.

Om een nog beter beeld te krijgen, zijn we naar Tiahuanaco geweest, het beroemde bouwwerk vlakbij het Titicaca meer, Bolivië, op bijna 4000 meter boven zeenivo in het Andesgebergte. Gedetailleerde beelden hebben we opgenomen van het magnifieke werk in steen, details waarvan je de indruk krijgt dat de steen bewerkt is toen deze nog zacht was, en daarna met hoge temperaturen werd behandeld, als resultaat gevend een metaalachtige glans op vele stenen. Er zijn nog veel discussies over hoe oud het bouwwerk is, hoe het gemaakt werd, of het ooit een zeehaven was of niet. We hebben ook opnamen van Puma Punku gemaakt, waar gigantische blokken steen werden gebruikt. We vinden hier ook de 3 stijlen van de Inca bouwwerken weer terug, met de karakteristieken als boven genoemd.


Terug naar boven

Nieuws

Nieuw: het is nu mogelijk onze documentaire rechtstreeks toe downloaden voor maar $7,99! Zie hier: Documentaire 'De Kosmologie van de 3 Werelden'

Baanbrekend nieuws:

Bewijs voor verglazing in de Inca bouwwerken: de resultaten van de analyse van een steen-monstertje in een artikel, Lees hier (in het Engels voorlopig): Evidence of Vitrified Stonework in the Inca Vestiges

Evenementen


2 Februari 2012, Guardians of the Holy Grail Internet Radio Show.guardians holy grail


28 Januari 2012, Internet Radio Show Out of the Margins.outsidemargins


1 Oktober 2010, Presentatie in Wageningen, Nederland, met OLAH, Organisación Latinoamericana Holandesa


28 Maart 2009, Parijs. Evenement: Giza for Humanity.


15 November 2008, Amsterdam. Evenement: Frontier Symposium 2008.


Commentaren

De ideeen en verklaringen op deze  website zijn voor veel mensen een openbaring. Hier zijn wat commentaren van mensen die de informatie hebben geevalueerd via de DVD 'De Kosmologie van de drie Werelden', er over hebben gelezen, of de ruines hebben bezocht na een uitleg over Alfredo's theorie. Klik hier voor de commentaren.