Inca Gechiedenis

De Inca geschiedenis leert ons dat zij een ver gevorderde beschaving hadden bereikt in pre-columbiaans America, ze bestreken met hun rijk een groot gedeelte van Zuid Amerika gedurende het "Tahuantinsuyu", wat het land van de 4 windstreken betekent. Het was inclusief heel Peru, en Ecuador en gedeelten van Bolivië, Argentinië, chili en Colombië. De Incas worden beschouwd als de architecten van de bouwwerken die we nog steeds kunnen vinden in Cusco, de Heilihge Vallei, Machu Picchu, en vele andere bouwwerken Peru, Ecuador and Bolivië. Hun centrum en hoofdstad was Cusco, waar we monumenten als Sacsayhuaman en Koricancha kunnen aantreffen, fantastische voorbeelden van de fijnste steenbewerking en dat op een schaal en technologie die we nog steeds niet goed begrijpen.

Hetzelfde geldt voor Tiahuanaco and Puma Punku in Bolivië, waar we voorbeelden van de verbazingwekkende steenbewerking tegen kunnen komen. Hoewel de officilele versies zeggen dat deze bouwwerken door Incas zijn gemaakt, zijn er vele alternatieve meningen over een mogelijk veel oudere datum van oorsprong. Bijvoorbeeld Tiahuanaco; volgens het onderzoek van Arthur Posnansky dateert deze plaats wel 17.000 jaar terug in de tijd.

De Inca's zelf zeiden al tegen de Spanjaarden, toen die vroegen naar bouwwerken zoals Sacsayhuaman en Tiahuanaco/ Puma Punku, dat zij deze niet hadden gebouwd, maar andere mensen of "goden", lang voor hun tijd.

Alfredo Gamarra heeft laten zien dat de Inca's over al bestaande en meer geavanceerde bouwwerken heen hebben gebouwd. Zij bouwden het type muurtjes die heden geen vragen oproepen over hoe ze gebouwd zijn. Hun muren zijn namelijk gebouwd met relatief kleine stenen, of adobe, waarbij we niet de typische perfect aansluitende stenen aantreffen. Ze maakten dus gebruik van materialen en technieken die heden ook nog gebruikt worden in de regio.
onze bedoeling hier is niet om het werk van de Inca's te kleineren, maar om te wijzen op een heel andere kijk op de gechiedenis dan wat men normaal gepsroken hoort over de Incas. Ze bouwden een fantastiche beschaving op, maar ze waren niet degenen die de meer verfijnde gedeelten van de bouwwerken hebben gemaakt. Het zou ook een wonder zijn geweest om in de paar honderd jaar dat hun rijk geduurt heeft de enorme tempels te bouwen en dan met een techniek die tot op heden niet wordt begrepen.

We willen dan ook hier informeren over de verschillende lagen die gevonden kunnen worden in de meeste Inca ruïnes, en die overeenkomen met verschillende tijdperken. De geschiedenis van de Inca's is dan ook relatief recent vergeleken met de, volgens Alfredo Gamarra, veel oudere bouwstijlen. De Inca's hebben uitstekend werk gedaan door de eerdere stijlen te beschermen en te respecteren, ze hebben namelijk hun eigen bouwsels perfect over de eerdere gedeelten heen gemaakt. De muren met perfect pasende blokken steen moeten izjn gemaakt met een technologie die naar onze mening niet inhanden is geweest van de Inca's. Sommige experts zeggen dat ze de techniek in de loop van de tijd zijn kwijt geraakt, maar deze mogelijkheid is niet zo groot, want de Spanjaarden kwamen op een moment dat het Inca rijk nog op zijn hoogtepunt was. Zouden ze zo maar na het binnenvallen van de Spanjaarden deze techniek, waarmee megalithische constructies dus recent mee gemaakt zouden zijn, weer zijn vergeten? Niet erg waarschijnlijk lijkt mij.

Iets anders dat tegen dit idee ingaat, is de factor tijd. Zouden de Inca's een enorm geduld kunnen hebben gehad omdat ze zogenaamd een ander tijdsconcept hadden? Nee, ook niet, ik denk dat de Inca's hun tijd goed konden gebruiken om bijvoorbeeld hun arbeidsintensieve en gecompliceerde landbouwsysteem te kunnen managen. Het met eindeloos geduld polijsten van enorme hoeveelheden rotsen en stenen om ze perfect te laten passen en ze te laten glinsteren, of het gebruik maken van duizenden personen voor het transport van deze stenen over lange afstanden klinkt ook niet logisch in de oren; se konden simpelweg hun tijd wel beter gebruiken!


Terug Naar Boven


Nieuws

Nieuw: het is nu mogelijk onze documentaire rechtstreeks toe downloaden voor maar $7,99! Zie hier: Documentaire 'De Kosmologie van de 3 Werelden'

Baanbrekend nieuws:

Bewijs voor verglazing in de Inca bouwwerken: de resultaten van de analyse van een steen-monstertje in een artikel, Lees hier (in het Engels voorlopig): Evidence of Vitrified Stonework in the Inca Vestiges

Evenementen


2 Februari 2012, Guardians of the Holy Grail Internet Radio Show.guardians holy grail


28 Januari 2012, Internet Radio Show Out of the Margins.outsidemargins


1 Oktober 2010, Presentatie in Wageningen, Nederland, met OLAH, Organisación Latinoamericana Holandesa


28 Maart 2009, Parijs. Evenement: Giza for Humanity.


15 November 2008, Amsterdam. Evenement: Frontier Symposium 2008.


Commentaren

De ideeen en verklaringen op deze  website zijn voor veel mensen een openbaring. Hier zijn wat commentaren van mensen die de informatie hebben geevalueerd via de DVD 'De Kosmologie van de drie Werelden', er over hebben gelezen, of de ruines hebben bezocht na een uitleg over Alfredo's theorie. Klik hier voor de commentaren.