Jesús Gamarra

Jesús Bernardo Gamarra Farfán werd geboren in 1945 in Cusco, als zoon van Alfredo Gamarra. Van kinds af aan was hij bezig met kunst zoals tekenen, schilderen en muziek. Hij heeft verschillende films gemaakt, was discjocky, fotograaf en 'rockzanger'. Hij studeerde rechten, tot hij van idee veranderde en belangstelling kreeg voor de onderzoeken van zijn vader en daarbij betrokken raakte. Hij deed daarna een studie Cinematografie. Een belangrijke produktie voor de Peruaanse televisie was 'Kerara Marka', hij produceerde deze film samen met Panamericana Televisión in 1987. De film is gebaseerd op de roman die Jesús schreef in 1974, genaamd 'Los trabajos de Alfredo' (Het werk van Alfredo).

De eerste keer dat ik Jesús ontmoette, was hij de leider van de band Arac Ancestral, de band waarmee hij optrad tijdens de opening van mijn pub in Cusco. Hij schreef meer dan 250 nummers, allemaal voor ancestrale instrumenten die typisch zijn voor de Andes. Jesús bezit een uitgebreide collectie van dit soort instrumenten. Hij schreef speciaal voor de DVD 'De Kosmogonie van de 3 Werelden' ook alle muziek, waarbij hij ook nog alle instrumenten zelf bespeelde.

Hij is de president  van de 'Asociación Cultural Alfredo Gamarra' (Culturele vereniging Alfredo Gamarra), een instituut dat zich bezighoudt met het aantonen dat de Heilige Geschriften op waarheid zijn gebaseerd, en waarbij een speciale rol is weggelegd voor de zone van Cusco als 'wieg van de mensheid'.

Als zoon van Alfredo, is Jesús er helemaal op ingesteld om het werk van zijn vader voort te zetten en om het werk te publiceren in de vorm van films, geschreven woord en gesproken woord via presentaties. Toch is zijn toewijding niet gebaseerd op sentimentele redenen, maar op de waarde van het onderzoek zelf.

In 2005 werd de DVD 'De Kosmologie van de 3 Werelden' door ons uitgebracht. Sinds kort heeft Jesús nu ook een boek gepubliceerd genaamd: Parawayso; demostración y evidencia para ubicar: el Paraiso terrenal, la Torre de Babel y la capital de la Atlantida en Sud America- Perú- Cusco (Parawayso, bewijs en demonstratie van waar het aardse paradijs, de toren van Babel en de hoofdstad van Atlantis kunnen worden gevonden namelijk in Zuid- Amerika- Peru- Cusco. Parawayso betekent Paradijs in het Quecha. Vooralsnog is het boek alleen te verkrijgen in het Spaans.

Belangrijk om te vermelden is dat Jesús, behalve dat hij de zoon van Alfredo is en de erfenis van de theorie en onderzoeken zijn vader over heeft genomen, iemand is die  met een metafysische visie in het leven staat. Hij wil 'goed doen' en laat dat zien door bijvoorbeeld het organiseren van metafysische  sessies voor mensen met gezondheidsproblemen.

Hier een foto van Jesús met zijn vader in Sacsayhuaman:

Alfredo and Jesus GamarraTerug naar boven

Nieuws

Nieuw: het is nu mogelijk onze documentaire rechtstreeks toe downloaden voor maar $7,99! Zie hier: Documentaire 'De Kosmologie van de 3 Werelden'

Baanbrekend nieuws:

Bewijs voor verglazing in de Inca bouwwerken: de resultaten van de analyse van een steen-monstertje in een artikel, Lees hier (in het Engels voorlopig): Evidence of Vitrified Stonework in the Inca Vestiges

Evenementen


2 Februari 2012, Guardians of the Holy Grail Internet Radio Show.guardians holy grail


28 Januari 2012, Internet Radio Show Out of the Margins.outsidemargins


1 Oktober 2010, Presentatie in Wageningen, Nederland, met OLAH, Organisación Latinoamericana Holandesa


28 Maart 2009, Parijs. Evenement: Giza for Humanity.


15 November 2008, Amsterdam. Evenement: Frontier Symposium 2008.


Commentaren

De ideeen en verklaringen op deze  website zijn voor veel mensen een openbaring. Hier zijn wat commentaren van mensen die de informatie hebben geevalueerd via de DVD 'De Kosmologie van de drie Werelden', er over hebben gelezen, of de ruines hebben bezocht na een uitleg over Alfredo's theorie. Klik hier voor de commentaren.